Esimene Neurac 1 kursus Eestis!

november 7, 2018

Sõbrad, kas olete kuulnud taastusravi meetodist nimega NEURAC? Neurac metoodika taastab valuvaba liikumismustri neuromuskulaarse stimulatsiooni kaudu. Meetod tegeleb lihaste vastastikmõju ärakasutamisega ning ei keskendu ainult sümptomitele, vaid reaalsele probleemi tekitajale.

Neurac meetodit viiakse läbi Redcord ripplinsüsteemi seadmega, vana nimega (Therapymaster), mis on Norrast pärit taastusraviseadmete lipulaev.

14-16.12 toimub Eesti Massaaži- ja Teraapiakoolis NEURAC 1 koolitus, mida õpetab Läti juhtivaid füsioterapeute Vilnis Ozoliņš. Üle kümneaastase karjääri jooksul on Vilnis puutunud kokku paljude keerukate olukordadega, millele on leidnud lahendusi just Neurac meetodi kaudu. Tänu efektiivsetele metoodikatele otsustas ta omandada lisaks oskustele ka Neurac koolituslitsentsi. Vilnis on Baltimaade litsentseeritud Neurac koolitaja. Meetodi koolitajateks saavad olla vaid Redcord Neurac litsentseeritud instruktorid.

Seekordne koolitus (Neurac 1 baas) keskendub algajatele ning edasijõundutele.

Neurac 1 baaskursus on mõeldud terapeutidele, kes soovivad õppida tundma Redcord ripplingsüsteemi, vana nimega (Therapymaster) ning kasutada seda edaspidi ravis ja rehabilitatsioonis.

Tegemist on praktilise kursusega, milles on suur rõhk aktiivsel osalusel. Sa õpid kliinilist testimist ja otsuste tegemist, spetsiifiliste kehaosade ravitehnikaid ning lokaalsete ja üldiste lihaste aktiveerimist. Neurac meetodi loomisel on harjutuste ja aktiivse rehabilitatsiooni puhul kasutatud kaasaegseid teadusuuringuid ning pikaaegseid teaduslikke põhimõtteid.

Koolituse käigus kajastatavad teemad:

Teooria:

  • Baasteooria sensomotoorsest süsteemist, valust, lokaalsest ja üldisest lihassüsteemist, funktsionaalsest stabiilsusest ning põhimõtetest, kuidas taastada neuromuskulaarne kontroll ja funktsionaalsed liikumismustrid.
  • Baasteooria neuromuskulaarsest düsfunktsioonist ning treeningpõhistest sekkumistest nimme-vaagna-, puusa-, lülisamba- ja õlapiirkonnas
  • Teooria biomehaanilistest põhimõtetest, mis on seotud ripplingsüsteemi harjutuste ja raviga
  • Teooria jõudude vastastikusest mõjust; mõju funktsioonile
  • Baasteooria Neurac testimise ja ravi põhimõtetest, sh nimme-vaagnapiirkonna ja lülisamba lokaalne motoorne kontroll ning müofastsiaalsete ahelate töö
  • Teooria mehhanismidest, mis on neuromuskulaarse ümberõppega seotud ravitulemuste taga

Kliiniline praktika:

  • Põhilised ripplingsüsteemi harjutused
  • Abistava käe printsiip terapeutiliseks assisteerimiseks
  • Põhilised Neurac testid nimme-vaagna-, puusa-, lülisamba-, õlaaparaadis

Vilnis on väga hinnatud koolitaja kogu Baltikumis. Kui tunned, et see kursus võiks pakkuda sulle huvi, siis registreeri oma soov siin, sest töö toimub väikestes gruppides ja seetõttu on kohtade arv piiratud:  https://massaaz.ee/et/kursus/tule-kursusele/

PS! Kursus on kolmepäevane ning toimub inglise keeles! 

Rõhutame, et meetodi kliiniliseks praktikaks on oluline harjutada vähemalt 6 kuud enne järgmisele tasemele asumist. Neurac 2 koolitused tuleb omandada loetletud järjekorras:

– Neurac 2 Lower Body

– Neurac 2 Upper Body

– Neurac 2 Vibration/Stimula

Kolme kursuse läbimiseks peaks kuluma vähemalt 3-6 kuud, mille jooksul tuleb Neurac meetodeid aktiivselt praktiseerida.
Rohkem infot meetodi kohta leiad siin: www.redcord.com