Massaaž koerale? Milleks vaja?

aprill 19, 2016

Esialgu tundub koeramassaaž võõras ja tundmatu. Küllaga on see hädavajalik nendele neljajalgsetele, kellel on suurem liikumis- ja tegevusvajadus, kui see, mida me neile pakkuda saame. Loomaarstid soovitavad massaaži kõikide liigese- ja lihasprobleemide korral, operatsiooni- ning traumajärgselt. Koerakutsikatele tehtav massaaž aitab kutsikatel paremini areneda ja vältida tugiliikumisaparaadi probleemide teket kasvuperioodil.

Kõige õigem on, kui koera masseerib tema peremees, kes on harjunud lugema oma lemmiku kehakeelt. Massaaž on justkui kahekõne, kus koer annab näoilmega märku, kas massaaživõtted talle sobivad või ei. Kui koera hakkab masseerima võõras inimene, peaks ta esmalt laskma loomal nuusutada oma käsi. Seega, kui koera omanik ise oskab massaaži teha, seda võib oluliselt lihtsustada protsessi.

Massaaži eesmärk vőib olla erinev, rahustav vői aktiivsust tőstev. Enne mitmesuguseid vőistlusi, soovitatakse koera massaaziga ettevalmistada, kasutades aktiviseerivat massaazi, peale vőistlusi jälle rahustavat.