Tiina reis Maltale

jaanuar 17, 2017

dsc_0171

Eelmise aasta kevadel käis EMTK praktikajuht ja massaažiõpetaja Tiina Nellis-Randi Maltal. Miks? Loe temaga tehtud intervjuust.

Tiina, mis sind Maltale viis?

Ilmselt oled näinud minust tehtud videot Facebookis, kus rääkisin, et kui mul oleks supervõime, siis oskaksin kõiki maailma keeli. Otsustasin eelmisel aastal hakata oma unistust täide viima. Selleks, tekkis mul suurepärane võimalus õppida inglise keelt õiges keskkonnas – Maltal.

Õpiränne Maltale toimus ajavahemikul 18.04.16-02.05.16  Erasmus+ projekti  “Uuenduslikud õppemeetodid suhtlusoskuste arendamiseks võõrkeeltes massaaži õpilastele ja õpetajatele” raames. Reisi eesmärk oli inglise keele oskuse arendamine uute õppemeetodite abil, sihtkohaks  keeltekool – amLanguage Studio.

dsc_0345

Kas oled varem taolistes projektides osalenud?

Olen küll, kuid selle reisi tegi eriliseks see, et kunagi varem ei ole ma reisinud täiesti üksinda. Kuna minu inglise keele oskus on küllaltki väheldane siis isegi üksinda lennureisile minek oli suureks väljakutseks.

Kuidas toimus õppimine?

Maltal olid tihedad õppimise päevad, olime jaotatud väikestesse intensiivõppe gruppidesse, kus pidime päeva läbi suhtlema inglise keeles. Inglise keelest „ei pääsenud“ ka peale koolipäevade lõppemist kuna suhelda tuli nii korteriperenaisega kui ka poemüüjatega.

dsc_0323

Mida tegid vabal ajal?

Nädalavahetusel oli võimalik saarel ringi liikuda ja tutvuda Malta vaatamisväärtuste ja ajalooga. Võtsin üksinda ette väikese merereisi ümber saare ning korraldasin endale ka väikese ekskursioonipäeva Malta pealinna Vallettasse. See on üks uskumatult ilus linn, kui keegi lugejatest kunagi Maltale satub, siis lisaks Valettale soovitan külastada ka Marsaxlokki kalurite küla, seal saab põnevusega jälgida kalurite toimetusi.

dsc_0281

Miks minna õpirändesse?

Kiiretel aegadel lükkame alati plaanid enesearendamisest edasi ajanappuse tõttu. Õpiränne on suurepärane võimalus keelt kiiresti ja kvaliteetselt arendada. Kindlasti soovitan minna reisile just üksi – keeleoskus areneb helikiirusel kuna õppijal puudub võimalus kohapeal oma emakeelt rakendada. Elu ise sunnib võõras keeles kõnelema hakkamist  kui kõrval pole kaaslast kes sinu eest kõneleb.

Mida enda jaoks õppisid?

Kahe nädalase õpirände jooksul sain hulgaliselt positiivseid emotsioone, tutvusin erinevate uute inimestega ning tõestasin endale, et saan kõigega hakkama. Muidugi paranes eneseväljendus inglise keeles oluliselt ja „keel läks lukust lahti”.

dsc_0226