Brian Utting – ameeriklase kirglik lähenemine massaažile

veebruar 16, 2018

Brian Utting on USA-st pärit kiropraktik, massöör, õppejõud ja kooli direktor. Oma karjääri algusaastatel omandas ta massaažialase hariduse koolis Brenneke School of Massage naturopaat Catherine Maxwelli juures. Mitmeid aastaid praktiseeris Brian oma oskusi kiropraktikuna, mille käigus keskendus ta tööle süvalihastega, vigastuste hindamisele ning ravile.

Aastal 1982 rajas Brian massaažikooli Brian Utting School of Massage (Seattle, USA), mis tegutseb Seattle massaažimaastikul juba 26. aastat. Tema kooli 1000-tunnist akrediteeritud õppekava on peetud üheks parimaks massaaži õppekavaks Ameerika Ühendriikides. Brian õpetab oma koolis ka ise anatoomiat, füsioloogiat, kinesioloogiat, patoloogiat ja palju muud.

Praktilised teadmised, mis kestavad

Alates aastast 1990 on Brian olnud ka rahvusvaheliselt tunnustatud õppejõud. Ta koostab oma kursuseid ja programme selliselt et õpilased tõepoolest omandavad materjali sügavuti ning saavad seda oma praktilises töös rakendada. “Massaaž on praktiline valdkond, ma ei taha, et minu õpilased kuulaksid järjekordset teoreetilist loengut” – ütleb Utting. Üle kolmekümne aasta pikkust õpetajakogemust iseloomustab Brianit haruldane kooslus kirest, täpsusest, huumorist, tervest mõistusest ja teadmiste sügavusest.

2009 aastal anti talle Põhja-Ameerika Massaažiterapeutide liidu AMTA poolt üle Robert N. Calverti nimeline elutööpreemia. 2014 aastal lisati Brian rahvusvahelisele massaažiterapeutide autahvlile (Massage Therapy Hall of Fame). Praegu on ta Pacific Northwest massaažikooli omanik ning õpetab erinevaid kursuseid üle maailma.

Kolm kursust Tallinnas

Aprillis toob rahvusvaheline koolitamine Brian Uttingu Eesti Massaaži- ja Teraapiakooli kolme kursusega, mis keskenduvad inimkeha sügavamale tundmisele ning teaduslikule heaolu parandamisele massaaži kaudu.

Brian on varasemalt andnud mitmeid kursuseid siinpool ookeani, enamasti Euroopas ja Venemaal. Seekordne Eesti külastamine on tema jaoks esmakordne. “Mul on väga hea meel, et mu armastus oma töö vastu on võimaldanud mul reisida erinevatesse maailma paikadesse ja selle läbi tutvuda samasuguste kirglike inimestega nagu mina, kes usuvad – ja teevad – massaažimaastikku igapäev

aselt paremaks” – ütleb Utting.

 

Neuroendokriinsüsteem, stress ja massaaž

Kursus toimub 13. aprillil  kell 9:30-18:00 Tallinnas, aadressil Mustamäe tee 59. Ühepäevase kursuse eesmärk on lahti mõtestada stressi olemust ja omandada stressiga võitlemise viise massaaži kaudu. Kursuse käigus Vaadeldakse lähemalt autonoomse närvisüsteemi füsioloogiat ja anatoomiat ning hüpotalamuse-hüpofüüsi-neerupealiste telge endokriinsüsteemis. Täpsemalt õpitakse seda, kuidas need süsteemid stressirohketel perioodidel aktiveeruvad ning mis põhjustel. Põhjalikult vaadeldakse ühiskonnas laialt levinud stressiga seotud haiguste ja tervisehäirete tekkepõhjuseid, mille sugemed asuvad autonoomse närvisüsteemi ja neuroendokriinsüsteemi tasakaalu puudumises.

Sidekoe massaaž

  1. aprillil toimuv kursus pühendab kaheksa akadeemilist tundi (9:30-18:00) sidekudedele ja nendega töötamise tehnikatele. 1929 aastal Saksamaal Elizabeth Dicke poolt loodud bindegewebsmassage ehk sidekoe massaaži tehnika keskendub sidekoeliste struktuuride manipuleerimisele et käivitada närvisüsteemi kaudu terve keha taastumist. Sellel massaaziliigil on sarnasusi Hiina meditsiini, refleksoloogia, shiatsu massaaži ja teiste mitte-invasiivsete teraapiaviisidega, mis mõjutavad närvisüsteemi kaudu tervet keha, aidates sellel taastuda ja paraneda.

Sissejuhatus vistseraalmassaaži (15.04)

Viimane Brian Uttingu kursus, sissejuhatus vistseraalmassaaži, toimub pühapäeval, 15. aprillil kell 9:30-18:00. Vistseraalmassaaž on kõhu piirkonnas teostatav massaaž, mis mõjutab seal asuvat rohkem kui sadat miljonit neuronit. Vistseraalmassaaž on tehnika mis lihtsate kuid tõhusate võtetega aitab lõõgastada siseelundeid ümbritsevaid silelihaseid, leevendada valu, parandada seedimist ning vabastada sügavaid strukturaalseid ebasümmeetriaid. Kursus õpetab kõhumassaaži tehnikaid, mida on lihtne integreerida igapäevase massaažipraktika sisse.

Eraldiseisvalt maksavad Brian Uttingu kursused 110€ ühe koolituspäeva kohta. Eesti Massaaži- ja Teraapiakool on loonud kolmele kursusele kompleks soodushinna 280€, mis kehtib kolmel kursusel osalmisel!

Liitu sinagi Brian Uttingu kursustega siin: https://massaaz.ee/et/kursus/tule-kursusele/