Kes on füsioterapeudi assistent?

september 9, 2018

Paljud on kuulnud, et Eesti Massaaži- ja Teraapiakool õpetab lisaks massööridele füsioterapeudi assistente. Mis eriala see selline on, mida selle käigus õpitakse ja palju muud saad lugeda just siit.

Esialgu teeme selgeks mõned terminid. Füsioterapeut on taastusravi spetsialist, kes taastab või säilitab kliendi häiritud liikumis- ja tegevusvõimet. Füsioteraapia on kehalistel harjutustel, asendravil, massaažil ja füüsikalistel meetoditel põhinev taastusravi osa, mille eesmärk on taastada funktsionaalne võimekus.

Füsioterapeudi assistendina saad läbi viia protseduure ja tegevusi mis on taastusraviarsti või füsioterapeudi poolt kliendile määratud teraapia eesmärgi saavutamiseks. Samuti aitab füsioterapeudi assistent hinnata patsiendi seisundit ja määrata teraapiale uut eesmärki.

Töö on väga vaheldusrikas, huvitav ja nõuab suhtlemist. Teraapia käigus näed positiivseid muutusi nii kliendi kehas kui meeleolus. Füsioterapeudi assistendina leiab tööd nii haiglates kui perearstikeskustes samuti saad avada eraettevõtjana oma kabineti.

Kõik õppekavas olevad ained aitavad ette valmistada tööks füsioterapeudi assistendina. Kooli õpetajad on oma ala spetsialistid ning töötavad igapäevaselt sellel erialal. Just selle pärast omavad nad head ülevaadet taastusravi klientide probleemidest ja tööandja nõudmistest füsioterapeudi assistendile.

Praktika toimub nädalate kaupa haiglates nii statsionaarses kui ambulatoorses ravis. Praktika koha saab valida nii Eestis kui välismaal. Kool organiseerib praktika aja ja koha, mis teeb õppimise lihtsamaks. Praktikat viivad läbi füsioterapeudid kes annavad õpilastele konkreetseid ülesandeid teha ja protseduure läbi viia. Nad jagavad oma töökogemusi ja oskusi ning julgustavad õpilast iseseisvaks tööks.

Kui Sulle meeldib suhtlemine ning tunned rõõmu nende tervisliku seisundi parandamise kaasa aitamisest läbi liikumise, siis on just see eriala Sinu jaoks.

Füsioterapeudi assistendi õppekava saab näha siin:  https://massaaz.ee/et/kutseope/sisseastujale/fusioterapeudi-assistendi-oppekava/